podłączenie panela sterowania szyb octavia II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kruszon67
    Classic
    • 2012
    • 3

co, hample się skończyły? octa w serii nie nadaje się do "prędkości autostradowych", dlatego przed programem zakładam komplet z RS /hample+springi/. ale dobrze, że wszyscy cali, choć o tym, że "nic się nie stało" to bym polemizował. miałem już raz "zdarzenie drogowe" i powiem jedno, smród pironaboju po otwarciu airbaga długo pamiętałem...
  • matti7575
    Classic
    • 2010
    • 5

witam chciałbym sie dowiedziec jak podłączyc kostkę w panelu sterowania szyb octavi II, mam wersję mint i tam są tylko sterowane przednie szyby, kupiłem natomiast panel z przłącznikami na 4 szyby i teraz chodzi mi jak to podłączyc, nadmieniam że z tyłu nadal chce miec ze względów finansowych korbki a z przodu sterownie ale żeby swieciły wszystkie przyciski i problem jest w kolorach kabli, kupiłem kostke i konektorki ale tu poległem bo nie znam schematu podłączenia, jesli ktos by pomógł to będe wdzieczny, przesyłam foty kostki
    1.wpięcie do panela,
    2.widok kostki od konektoró tu sa cyfry"5" i "10",
    3.widok panela
    pozdrawiam

[ Dodano: Nie 09 Sty, 11 20:50 ]
    3.widok panela

[ Dodano: Nie 09 Sty, 11 20:52 ]
    3. panel sterownia szyb
    Załączone pliki
    matti

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

matti7575, daj e-mail to podeślę Ci rozpiskę.

Tak na szybko to masz 4 przewody dochodzące do panela:

pin nr 1 - brązowy - masa
      pin nr 2 - zielony z niebieskim paskiem - podświetlenie
      pin nr 3 - zielony z czerwonym paskiem - wyjście przeł szyby kierowcy
      pin nr 4 - zielony z liliowym paskiem - wyjście przeł szyby pasażera.

W nowym panelu musisz podłączyć :

Stary panel pin -----> Nowy panel pin

Pin 1 ---> Pin 4
      Pin 2 ---> Pin 3
      Pin 3 ---> Pin 5
      Pin 4 ---> Pin 6

Tylko dla pewności najpierw podłącz masę ( w starym pin 1 w nowym pin 4 ) i podświetlenie ( w starym pin 2 w nowym pin 3 ). Jak zadziała to reszta powinna się zgadzać. Jak chcesz się upewnić na 100% to możesz zmierzyć omomierzem elektronicznym na tym nowym nie podłączonym panelu rezystancję między masą ( pin 4 ) a wyjściami z poszczególnych przełączników ( pin 5 kierowca, pin 6 pasażer ), przy przyciskaniu przełączników powinna się zmieniać rezystancja.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• matti7575
        Classic
        • 2010
        • 5

hej Kowal, to mój mail [email protected] tylko nie bardzo wiem jak liczy sie te pin-y czy od lewej czy od prawej strony, octavke mam z 2008 ale rocznika panela nie znam, pozdrawiam
        matti

Komentarz

Pracuję...